Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas su ožkos pienu
Jogurtas iš ožkos pieno atsirado Bulgarijoje. Vėliau šis produktas paplito visame pasaulyje. Ožkos pienas laikomas sveikesniu už karvės pieną: jame gausu kalcio, todėl jis padeda formuotis kaulų audiniui, saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Jogurtas iš ožkos pieno būna švelnus ir nelabai tirštas. Jam paruošti prireiks tik dviejų produktų - ožkos pieno ir raugo. Kad nereikėtų pirkti specialaus užkandžio, galite jį pakeisti nedideliu kiekiu paruošto natūralaus jogurto.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą. Pieną pašildykite iki 37-43 laipsnių Celsijaus. Sudėkite jogurto užkandį, cinamoną ir muskatą ir išmaišykite. Supilkite į stiklainius.
Žingsnis 2
Paruoškite jogurtą. Sudėkite stiklainius su raugu ant kepimo skardos ir 6-7 valandoms pašaukite į orkaitę. Tada išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos