Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtiniai blyneliai
Jogurtas yra vienas populiariausių fermentuotų pieno produktų, žinomas dėl savo skonio ir naudos. Jis puikiai dera su uogiene ir sutirštintu pienu, gali būti priedas prie vaisių ir bet kokių mažai kaloringų desertų, salotose pakeisti majonezą, tapti įvairių padažų pagrindu. Jį galima naudoti visur, kur reikia kefyro, pieno, grietinės ar grietinėlės, kad sumažintumėte kalorijų kiekį. Pavyzdžiui, jogurto pagrindu galima paruošti švelnių, orui laidžių, minkštų ir lengvų blynų.
Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą. Jogurtą suplakite su kiaušiniu ir cukrumi. Suberkite sodą ir miltus ir gerai išmaišykite. Užvirinkite vandenį, plona srovele supilkite vandenį į tešlą, nuolat maišydami plakikliu. Supilkite saulėgrąžų aliejų, išmaišykite ir palikite tešlą 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitintą keptuvę silikoniniu šepetėliu patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Keptuve ant keptuvės pilkite šiek tiek tešlos, tolygiai paskirstykite tešlą po visą paviršių, pakreipdami keptuvę įvairiomis kryptimis. Kepkite blynus iš abiejų pusių po 1 minutę. Kepkite blynus, kol tešla išbėgs. Prireikus keptuvę patepkite aliejumi.
Kategorijos