Publikavimo data: 2024-01-08
Julienne in cocottes receptas
Klasikinis džiūvėsėlis gaminamas su grybais ir grietinėle. Jis kepamas orkaitėje kokotose - mažose metalinėse keptuvėse. Tai patogiausias patiekalo patiekimo būdas, nes jis jau būna sudėliotas porcijomis ir jo nereikia specialiai patiekti. Kartais džiūvėsiai ruošiami su vištiena, tačiau šiame recepte naudojami tik grybai ir grietinėlė. Gaminimui tinka pievagrybiai arba pievagrybiai.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsių pagrindą. Smulkiai supjaustykite grybus, svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite padažą. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Apibarstykite juo grybus ir 10 minučių pašaukite į orkaitę. Į stalą patiekite džiūvėsius. Gero apetito!
Kategorijos