Julienne in cocottes receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-08

Julienne in cocottes receptas

Klasikinis džiūvėsėlis gaminamas su grybais ir grietinėle. Jis kepamas orkaitėje kokotose - mažose metalinėse keptuvėse. Tai patogiausias patiekalo patiekimo būdas, nes jis jau būna sudėliotas porcijomis ir jo nereikia specialiai patiekti. Kartais džiūvėsiai ruošiami su vištiena, tačiau šiame recepte naudojami tik grybai ir grietinėlė. Gaminimui tinka pievagrybiai arba pievagrybiai.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne in cocottes receptas Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Julienne in cocottes receptas Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsių pagrindą. Smulkiai supjaustykite grybus, svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis.

Žingsnis 3

Julienne in cocottes receptas Žingsnis 3
Dabar paruoškite padažą. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.

Žingsnis 4

Julienne in cocottes receptas Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Julienne in cocottes receptas Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.

Žingsnis 6

Julienne in cocottes receptas Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Apibarstykite juo grybus ir 10 minučių pašaukite į orkaitę. Į stalą patiekite džiūvėsius. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos