Publikavimo data: 2024-02-04
Julienne su grietine receptas
Žulienai kartais klaidingai priskiriami prancūzų virtuvei, nors iš tikrųjų tai yra karštas sovietinis užkandis. Klasikinis julienas su grybais ir grietine kepamas orkaitėje kokotuose. Tai porcijinės formos, kurių dėka nedidelį kiekį patiekalo galima padalyti visiems svečiams iš karto.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite svogūnus ir grybus. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, o grybus gerai nusausinkite. Smulkiai sutarkuokite mocarelą. Paimkite porcijines karščiui atsparias formeles arba kokotines keptuves ir lengvai patepkite jas augaliniu aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais arba plonais griežinėliais, sudėkite į svogūnus ir nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Po 10 minučių grybus ir svogūnus pasūdykite ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių, kol iškeps ir išgaruos drėgmė.
Žingsnis 4
Perdėkite grybų ir svogūnų mišinį į formeles, palikdami 2-3 cm iki kraštų padažui ir sūriui.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą: sausoje keptuvėje 3-4 minutes nuolat maišydami pakepinkite miltus. Kai miltai taps šviesiai rudi, supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Jei gumuliukų nepavyksta atsikratyti, suplakite mišinį mikseriu arba pertrinkite per vidutinį sietelį.
Žingsnis 6
Į puodą supilkite šiltą filtruotą vandenį ir grietinės mišinį išmaišykite iki vientisos masės, užvirinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Ant karšto grietinės padažo supilkite grybų ir svogūnų mišinį ir kiekvieną porciją apibarstykite sūriu.
Žingsnis 8
Pripildytas formeles pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos