Julienne su grietine receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Julienne su grietine receptas

Žulienai kartais klaidingai priskiriami prancūzų virtuvei, nors iš tikrųjų tai yra karštas sovietinis užkandis. Klasikinis julienas su grybais ir grietine kepamas orkaitėje kokotuose. Tai porcijinės formos, kurių dėka nedidelį kiekį patiekalo galima padalyti visiems svečiams iš karto.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne su grietine receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite svogūnus ir grybus. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, o grybus gerai nusausinkite. Smulkiai sutarkuokite mocarelą. Paimkite porcijines karščiui atsparias formeles arba kokotines keptuves ir lengvai patepkite jas augaliniu aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Julienne su grietine receptas Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais arba plonais griežinėliais, sudėkite į svogūnus ir nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Julienne su grietine receptas Žingsnis 3
Po 10 minučių grybus ir svogūnus pasūdykite ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių, kol iškeps ir išgaruos drėgmė.

Žingsnis 4

Julienne su grietine receptas Žingsnis 4
Perdėkite grybų ir svogūnų mišinį į formeles, palikdami 2-3 cm iki kraštų padažui ir sūriui.

Žingsnis 5

Julienne su grietine receptas Žingsnis 5
Paruoškite padažą: sausoje keptuvėje 3-4 minutes nuolat maišydami pakepinkite miltus. Kai miltai taps šviesiai rudi, supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Jei gumuliukų nepavyksta atsikratyti, suplakite mišinį mikseriu arba pertrinkite per vidutinį sietelį.

Žingsnis 6

Julienne su grietine receptas Žingsnis 6
Į puodą supilkite šiltą filtruotą vandenį ir grietinės mišinį išmaišykite iki vientisos masės, užvirinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 7

Julienne su grietine receptas Žingsnis 7
Ant karšto grietinės padažo supilkite grybų ir svogūnų mišinį ir kiekvieną porciją apibarstykite sūriu.

Žingsnis 8

Julienne su grietine receptas Žingsnis 8
Pripildytas formeles pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos