Publikavimo data: 2024-10-12
Julienne su grybais
Julienne nuo senų laikų reiškia daržovių pjaustymą šiaudeliais. Patiekalas yra labai skanus, sotus, švelnus ir aromatingas. Vieną iš pagrindinių skonio vaidmenų atlieka gerai žinomas padažas "Béchamel". Būtent šis kreminis padažas julienams suteikia nepamirštamą skonį. Siūlome jums paruošti tradicinį grybų ir vištienos julienų receptą. Toks patiekalas puikiai tiks šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais ir kelias minutes greitai pakepinkite keptuvėje, tada į vištieną sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Taip kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite stambiais gabalėliais ir sudėkite į vištieną. Gerai pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite vištieną ir grybus 10-15 minučių, kad vištiena įgautų auksinę plutelę.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę ant virtos vištienos ir grybų, išmaišykite ir šiek tiek pašildykite. Ant viršaus sutarkuokite stambia tarka kietąjį sūrį, uždenkite dangčiu. Kai tik sūris išsilydys, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos