Publikavimo data: 2024-01-09
Julienne su pienu ir vištiena receptas
Julienne yra prancūzų virtuvės patiekalas, paprastai gaminamas su grybais, grietinėlės padažu ir sūriu. Tačiau yra daug klasikinio recepto interpretacijų. Pavyzdžiui, julienne galima gaminti su pienu ir vištiena. Patiekalui geriau imti baltą mėsą - vištienos krūtinėlę. Taip julienas išeis naudingesnis. Jei norite subtilaus skonio, naudokite 3,2 proc. riebumo pieną.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną. Vištienos filė virkite 15-20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti pievagrybius džiūvėsėliams. Juos smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis ir spalva taps auksinė.
Žingsnis 3
Virtą vištienos filė supjaustykite ir sudėkite į keptuvę su grybais, kepkite dar 3-5 minutes. Tada supilkite pieną ir troškinkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Perkelkite džiūvėsėlius į kepimo formas arba cocotte keptuves. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant julienų.
Žingsnis 5
Kepkite patiekalą orkaitėje 15 minučių. Į stalą patiekite džiūvėsius.
Žingsnis 6
Patiekalui patiekti naudokite neįprastus ir gražius kokotinius dubenis, galite naudoti net molinius puodus. Paruoštus džiūvėsėlius papuoškite vištiena ir pienu su šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos