Julienne su pienu ir vištiena receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-09

Julienne su pienu ir vištiena receptas

Julienne yra prancūzų virtuvės patiekalas, paprastai gaminamas su grybais, grietinėlės padažu ir sūriu. Tačiau yra daug klasikinio recepto interpretacijų. Pavyzdžiui, julienne galima gaminti su pienu ir vištiena. Patiekalui geriau imti baltą mėsą - vištienos krūtinėlę. Taip julienas išeis naudingesnis. Jei norite subtilaus skonio, naudokite 3,2 proc. riebumo pieną.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne su pienu ir vištiena receptas Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną. Vištienos filė virkite 15-20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Julienne su pienu ir vištiena receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti pievagrybius džiūvėsėliams. Juos smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis ir spalva taps auksinė.

Žingsnis 3

Julienne su pienu ir vištiena receptas Žingsnis 3
Virtą vištienos filė supjaustykite ir sudėkite į keptuvę su grybais, kepkite dar 3-5 minutes. Tada supilkite pieną ir troškinkite dar 2-3 minutes.

Žingsnis 4

Julienne su pienu ir vištiena receptas Žingsnis 4
Perkelkite džiūvėsėlius į kepimo formas arba cocotte keptuves. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant julienų.

Žingsnis 5

Julienne su pienu ir vištiena receptas Žingsnis 5
Kepkite patiekalą orkaitėje 15 minučių. Į stalą patiekite džiūvėsius.

Žingsnis 6

Julienne su pienu ir vištiena receptas Žingsnis 6
Patiekalui patiekti naudokite neįprastus ir gražius kokotinius dubenis, galite naudoti net molinius puodus. Paruoštus džiūvėsėlius papuoškite vištiena ir pienu su šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos