Julienne su vištiena ir grietinėle receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-09

Julienne su vištiena ir grietinėle receptas

Žiuljenas su vištiena ir grietinėle yra klasikinis mėgstamo prancūziško patiekalo receptas. Gamindami galite naudoti pievagrybius arba ūmėdes. Renkantis mėsą, geriau imti vištienos filė - ši vištienos dalis yra mažiau kaloringa. O iškepusi dėl grietinėlės padažo ji tampa minkšta ir sultinga. Grietinėlę geriau naudoti 12 % riebumo. Taip patiekalas bus neriebus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne su vištiena ir grietinėle receptas Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Julienne su vištiena ir grietinėle receptas Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną.

Žingsnis 3

Julienne su vištiena ir grietinėle receptas Žingsnis 3
Vištieną ir grybus supjaustykite griežinėliais. Į keptuvę sudėkite svogūną su sviestu, tada sudėkite vištieną ir grybus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Julienne su vištiena ir grietinėle receptas Žingsnis 4
Į vištieną ir grybus suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite grietinėlę ir druską. Sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, kol sutirštės.

Žingsnis 5

Julienne su vištiena ir grietinėle receptas Žingsnis 5
Sudėkite džiūvėsėlius į cocotte keptuves. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo julieną. Pašaukite į orkaitę 5 minutėms. Patiekalas paruoštas, gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos