Publikavimo data: 2024-01-09
Julienne su vištiena ir grietinėle receptas
Žiuljenas su vištiena ir grietinėle yra klasikinis mėgstamo prancūziško patiekalo receptas. Gamindami galite naudoti pievagrybius arba ūmėdes. Renkantis mėsą, geriau imti vištienos filė - ši vištienos dalis yra mažiau kaloringa. O iškepusi dėl grietinėlės padažo ji tampa minkšta ir sultinga. Grietinėlę geriau naudoti 12 % riebumo. Taip patiekalas bus neriebus.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną.
Žingsnis 3
Vištieną ir grybus supjaustykite griežinėliais. Į keptuvę sudėkite svogūną su sviestu, tada sudėkite vištieną ir grybus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į vištieną ir grybus suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite grietinėlę ir druską. Sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Sudėkite džiūvėsėlius į cocotte keptuves. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo julieną. Pašaukite į orkaitę 5 minutėms. Patiekalas paruoštas, gero apetito!
Kategorijos