Publikavimo data: 2024-01-10
Julienne su vištienos krūtinėlėmis tartaletėse receptas
Gamindami džiūvėsėlius tartaletėmis, gausite du patiekalus viename. Tradicinį prancūzišką julieną sudaro vištienos krūtinėlė, grybai, sūris ir grietinėlės padažas. Kad rezultatai būtų geri, rekomenduojame rinktis kietąjį sūrį, kurio brandinimo laikotarpis ilgas. Paruošti julieną su vištiena tartaletėse nesudėtinga, jei žingsnis po žingsnio laikysitės recepto. Švelnūs julienai papuoš šventinį stalą nepakartojamu aromatu ir skoniu. Atskiromis porcijomis labai patogu puošti švedišką stalą.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Vištienos filė virkite apie 20 minučių. Nuplaukite ir nuvalykite grybus. Nulupkite svogūną nuo odelės. Paruoškite dvi keptuves.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti džiūvėsėlius. Pradėkite pjaustyti svogūnus. Smulkiai supjaustykite grybus. Virtą vištienos filė susmulkinkite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Jame apkepkite susmulkintą svogūną. Į keptuvę suberkite pjaustytus grybus. Kepkite juos apie 10-15 minučių, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 4
Sudėkite įdarą. Į kepintus svogūnus ir grybus sudėkite vištienos filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Kepkite 1-2 minutes. Nuimkite nuo kaitlentės.
Žingsnis 5
Paruoškite julienų padažą. Į antrą keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir jame apkepkite miltus, kol taps auksinės spalvos. Supilkite grietinėlę arba grietinę, druską, pipirus ir užvirinkite.
Žingsnis 6
Į padažą sudėkite vištieną, svogūnus ir grybus, išmaišykite, išjunkite ugnį.
Žingsnis 7
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Šaukštu sudėkite paruoštą įdarą į tartaletes ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 8
Sudėkite kotletus ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Prieš patiekdami julieną, nuplaukite ir nusausinkite žaliųjų salotų lapus, sudėkite juos ant lėkštės dugno ir išdėliokite paruoštus julienų paplotėlius.
Kategorijos