Publikavimo data: 2024-04-06
Juoda mėsytė
Juodasis mėsainis - pastarųjų metų kulinarinė tendencija. Jį lengva pasigaminti namuose. Šio mėsainio bandeles galima išsikepti patiems. Tam į tešlą reikia įmaišyti maistinių dažų. Jų nesunku nusipirkti bet kurioje parduotuvėje kepinių skyriuje. Burgeriui galite pasirinkti bet kokį įdarą - šviežių daržovių, sūrio, šoninės, mėgstamo padažo. Jei kepsnelius ruošiate patys, geriau pasigaminkite maltinukus iš jautienos.
Žingsnis 1
Užminkykite bandelėms skirtą tešlą. Sumaišykite šiltą vandenį su mielėmis ir puse cukraus. Palikite 10 minučių. Supilkite pieną ir likusį cukrų. Įmaišykite juodus dažus. Miltus sumaišykite su druska. Pieno ir mielių mišinį supilkite į miltus. Užminkykite tešlą. Leiskite jai pailsėti 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bandeles. Gerai išminkykite tešlą, palaipsniui įmaišydami sviestą. Minkykite tešlą 10 minučių. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 1 valandą.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, iškepkite kotletus. Maltą mėsą pasūdykite, papipirinkite ir suformuokite plokščius kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kotletus po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Iškepkite bandeles. Padalykite tešlą į 3 dalis ir suformuokite bandeles. Apšlakstykite vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Uždenkite bandeles rankšluosčiu ir palikite 15-20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite bandeles į orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite mėsainius. Kepkite šoninę po 2 minutes iš abiejų pusių. Supjaustykite pomidorą ir agurką griežinėliais. Perpjaukite bandeles per pusę. Sudėkite mėsainį taip: mėsainio bandelės apačia, padažas, salotos, pomidoras, šoninės griežinėlis, paplotėlis, agurkas, salotos, mėsainio bandelės viršus.
Kategorijos