Publikavimo data: 2024-06-22
Juodieji ryžiai su jūros gėrybėmis
Juodieji ryžiai su jūros gėrybėmis - labai neįprastas, skanus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei ir šventiniam stalui. Jūros gėrybėse gausu lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ir mikroelementų, pavyzdžiui, jodo. Juodieji ryžiai Kinijoje vertinami nuo senų laikų, todėl juos valgė tik imperatoriškoji šeima. Juoduosiuose ryžiuose gausu antioksidantų, jie gerina širdies veiklą, padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir saugo kepenis.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Užvirkite vandenį, suberkite ryžius ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės ir palikite dar 5-10 minučių uždengę dangčiu. Alyvuogių aliejuje 2-3 min. pakepinkite jūros gėrybes. Įdėkite citrinos griežinėlį ir rausvuosius pipirus.
Žingsnis 2
Troškinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos