Publikavimo data: 2025-08-17
Juodosios pupelės, skrudintos su paprikomis
Juodosios pupelės, keptos su aitriosiomis paprikomis, yra labai skanus, sveikas ir mažai kalorijų turintis patiekalas, kuriame yra daug vertingų vitaminų ir mikroelementų. Pupeles galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Kad paruoštas patiekalas atrodytų įdomiau, įdėkite jį į gilų dubenį ir papuoškite smulkintais kalendrų lapeliais. Jei nemėgstate pernelyg aštraus skonio, išimkite iš paprikų sėklas. Taip pupelės taps ne tokios aštrios.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir palaukite, kol įkais. Tada sudėkite paprikas ir česnakus. Kepkite ingredientus apie 30 sekundžių, kol pasklis ryškus aromatas.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Pupeles sudėkite į puodą su pipirais ir česnakais. Įpilkite ⅓ puodelio vandens ir pagal skonį pagardinkite druska. Nuolat maišydami virkite 3-4 minutes, kol išgaruos dalis skysčio. Nukelkite pupeles nuo ugnies, įpilkite laimo sulčių ir, jei reikia, įberkite druskos.
Kategorijos