Publikavimo data: 2024-09-14
Juodųjų serbentų uogienė žiemai
Juodieji serbentai - tai vitaminų ir mineralų lobynas. Juoduosiuose serbentuose yra daug vitamino C, todėl valgant šias uogas stiprinama imuninė sistema. Juoduosiuose serbentuose taip pat gausu pektino - medžiagos, padedančios žmogaus organizmui atsikratyti kenksmingų medžiagų, todėl serbentus patariama vartoti esant bet kokiam apsinuodijimui. Be naudos, juodieji serbentai yra labai skanios uogos. Jos pasižymi saldžiarūgščiu skoniu ir ypatingu aromatu. Iš juodųjų serbentų gaminami drebučiai, uogienės, džemai, uogienės ir kompotai, kurie gerai laikosi, yra naudingi ir skanūs.
Žingsnis 1
Supilkite uogas į puodą, užpilkite vandeniu ir išspauskite pusės citrinos sultis. Įjunkite kaitlentę ir kaitinkite turinį.
Žingsnis 2
Supilkite cukrų ir užvirinkite. Leiskite uogienei šiek tiek pavirti. Užteks dešimties minučių.
Žingsnis 3
Šaukštu supilkite uogienę į dubenėlį ir atvėsinkite. Šią uogienę galima supilstyti į sterilius stiklainius, sandariai uždengti ir laikyti vėsioje vietoje.
Žingsnis 4
Patiekite pusryčiams su traškia duona.
Kategorijos