Juodųjų serbentų uogienė žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Juodųjų serbentų uogienė žiemai

Juodieji serbentai - tai vitaminų ir mineralų lobynas. Juoduosiuose serbentuose yra daug vitamino C, todėl valgant šias uogas stiprinama imuninė sistema. Juoduosiuose serbentuose taip pat gausu pektino - medžiagos, padedančios žmogaus organizmui atsikratyti kenksmingų medžiagų, todėl serbentus patariama vartoti esant bet kokiam apsinuodijimui. Be naudos, juodieji serbentai yra labai skanios uogos. Jos pasižymi saldžiarūgščiu skoniu ir ypatingu aromatu. Iš juodųjų serbentų gaminami drebučiai, uogienės, džemai, uogienės ir kompotai, kurie gerai laikosi, yra naudingi ir skanūs.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
153 kcal.
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Juodųjų serbentų uogienė žiemai Žingsnis 1
Supilkite uogas į puodą, užpilkite vandeniu ir išspauskite pusės citrinos sultis. Įjunkite kaitlentę ir kaitinkite turinį.

Žingsnis 2

Juodųjų serbentų uogienė žiemai Žingsnis 2
Supilkite cukrų ir užvirinkite. Leiskite uogienei šiek tiek pavirti. Užteks dešimties minučių.

Žingsnis 3

Juodųjų serbentų uogienė žiemai Žingsnis 3
Šaukštu supilkite uogienę į dubenėlį ir atvėsinkite. Šią uogienę galima supilstyti į sterilius stiklainius, sandariai uždengti ir laikyti vėsioje vietoje.

Žingsnis 4

Juodųjų serbentų uogienė žiemai Žingsnis 4
Patiekite pusryčiams su traškia duona.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos