Jūros ešerių žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Jūros ešerių žuvies salotos

Gausios ir sveikos žuvies salotos su jūros ešeriais gali būti vartojamos ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip užkandis. Dėl daugelio baltyminių ingredientų derinio šios salotos yra tirštos ir sočios. Jūros ešerys turi daug vitaminų, aminorūgščių ir sveikųjų riebalų. Nuolat vartojama žuvis stiprina imuninę sistemą, didina organizmo darbingumą, stiprina nervų sistemą. Dėl didelio jodo kiekio žuvyje ji nepakeičiama žmonėms, turintiems skydliaukės problemų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
49 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jūros ešerių žuvies salotos Žingsnis 1
Išvirkite salotoms skirtus ingredientus. Į puodą supilkite 1,5 l vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Įdėkite lauro lapą, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 5 minutes. Į puodą sudėkite žuvį ir virkite 8 minutes. Žuvį atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Bulves ir morkas virkite 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės. Žiedinius kopūstus virkite 10-12 minučių.

Žingsnis 2

Jūros ešerių žuvies salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nulupkite bulves ir morkas, supjaustykite plonais griežinėliais. Žiedinį kopūstą padalykite žiediniais žiedynais. Į salotinę išdėliokite virtas morkas, bulves, kopūstus, pomidorą, ešerį, tada pupeles, žirnelius. Įpilkite majonezo ir druskos pagal skonį, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos