Publikavimo data: 2024-06-24
Jūros ešerių žuvies salotos
Gausios ir sveikos žuvies salotos su jūros ešeriais gali būti vartojamos ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip užkandis. Dėl daugelio baltyminių ingredientų derinio šios salotos yra tirštos ir sočios. Jūros ešerys turi daug vitaminų, aminorūgščių ir sveikųjų riebalų. Nuolat vartojama žuvis stiprina imuninę sistemą, didina organizmo darbingumą, stiprina nervų sistemą. Dėl didelio jodo kiekio žuvyje ji nepakeičiama žmonėms, turintiems skydliaukės problemų.
Žingsnis 1
Išvirkite salotoms skirtus ingredientus. Į puodą supilkite 1,5 l vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Įdėkite lauro lapą, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 5 minutes. Į puodą sudėkite žuvį ir virkite 8 minutes. Žuvį atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Bulves ir morkas virkite 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės. Žiedinius kopūstus virkite 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nulupkite bulves ir morkas, supjaustykite plonais griežinėliais. Žiedinį kopūstą padalykite žiediniais žiedynais. Į salotinę išdėliokite virtas morkas, bulves, kopūstus, pomidorą, ešerį, tada pupeles, žirnelius. Įpilkite majonezo ir druskos pagal skonį, išmaišykite.
Kategorijos