Publikavimo data: 2024-04-01
Jūros ešerys apelsinų marinate
Paprastai yra keletas jūros ešerių kepimo būdų: kepimas aliejuje keptuvėje arba kepimas orkaitėje. Antrasis variantas laikomas paprasčiausiu ir greičiausiu, nes į orkaitę galima dėti visą ešerio skerdeną. Prieš kepant žuvį reikėtų gerai pamirkyti apelsinų marinate, kad ešerys būtų sultingas ir aromatingas.
Žingsnis 1
Į vidutinio dydžio indą sudėkite apelsinų ir pomidorų griežinėlius, supilkite sojų padažą. Įdėkite kelis šaukštus paprikos ir garstyčių.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus, nepamirškite pagal skonį paskaninti pipirais ir druska. Supjaustytą žuvies gabalą sudėkite į kepimo formą ir užpilkite iš anksto paruoštu marinatu.
Žingsnis 3
Leiskite žuviai 30 minučių mirkti padaže. Po marinavimo 25 minutes pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 4
Patiekalo paruošimo lygį nustatykite pagal žuvies spalvą: ešerys turi būti iškepęs.
Kategorijos