Jūros ešerys apelsinų marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Jūros ešerys apelsinų marinate

Paprastai yra keletas jūros ešerių kepimo būdų: kepimas aliejuje keptuvėje arba kepimas orkaitėje. Antrasis variantas laikomas paprasčiausiu ir greičiausiu, nes į orkaitę galima dėti visą ešerio skerdeną. Prieš kepant žuvį reikėtų gerai pamirkyti apelsinų marinate, kad ešerys būtų sultingas ir aromatingas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, žuvis, soja
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jūros ešerys apelsinų marinate Žingsnis 1
Į vidutinio dydžio indą sudėkite apelsinų ir pomidorų griežinėlius, supilkite sojų padažą. Įdėkite kelis šaukštus paprikos ir garstyčių.

Žingsnis 2

Jūros ešerys apelsinų marinate Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus, nepamirškite pagal skonį paskaninti pipirais ir druska. Supjaustytą žuvies gabalą sudėkite į kepimo formą ir užpilkite iš anksto paruoštu marinatu.

Žingsnis 3

Jūros ešerys apelsinų marinate Žingsnis 3
Leiskite žuviai 30 minučių mirkti padaže. Po marinavimo 25 minutes pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.

Žingsnis 4

Jūros ešerys apelsinų marinate Žingsnis 4
Patiekalo paruošimo lygį nustatykite pagal žuvies spalvą: ešerys turi būti iškepęs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos