Jūros ešerys su sūriu ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Jūros ešerys su sūriu ir grietine

Paprastai yra keletas jūros ešerių kepimo būdų: kepimas aliejuje keptuvėje arba kepimas orkaitėje. Antrasis variantas laikomas paprasčiausiu ir greičiausiu, nes į orkaitę galima dėti visą ešerio skerdeną. Prieš kepant ešerį, žuvį reikia aplieti švelniu marinatu iš grietinės ir sūrio.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, žuvis.
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jūros ešerys su sūriu ir grietine Žingsnis 1
Į vidutinio dydžio indą supilkite tarkuotą sūrį, smulkintą česnaką ir raudonėlį.

Žingsnis 2

Jūros ešerys su sūriu ir grietine Žingsnis 2
Sudėkite grietinę ir kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų.

Žingsnis 3

Jūros ešerys su sūriu ir grietine Žingsnis 3
Sudėkite žuvį į kepimo indą ir viršų aptepkite iš anksto paruoštu grietinės mišiniu. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska ir palikite pastovėti apie 20 minučių.

Žingsnis 4

Jūros ešerys su sūriu ir grietine Žingsnis 4
Po to pašaukite ešerių patiekalą į įkaitintą 180 °C orkaitę 25 minutėms. Iškepęs ešerys turi būti lengvai auksinės spalvos, o sūrio apvalkalas - išsilydęs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos