Publikavimo data: 2024-04-01
Jūros ešerys su sūriu ir grietine
Paprastai yra keletas jūros ešerių kepimo būdų: kepimas aliejuje keptuvėje arba kepimas orkaitėje. Antrasis variantas laikomas paprasčiausiu ir greičiausiu, nes į orkaitę galima dėti visą ešerio skerdeną. Prieš kepant ešerį, žuvį reikia aplieti švelniu marinatu iš grietinės ir sūrio.
Žingsnis 1
Į vidutinio dydžio indą supilkite tarkuotą sūrį, smulkintą česnaką ir raudonėlį.
Žingsnis 2
Sudėkite grietinę ir kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų.
Žingsnis 3
Sudėkite žuvį į kepimo indą ir viršų aptepkite iš anksto paruoštu grietinės mišiniu. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska ir palikite pastovėti apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Po to pašaukite ešerių patiekalą į įkaitintą 180 °C orkaitę 25 minutėms. Iškepęs ešerys turi būti lengvai auksinės spalvos, o sūrio apvalkalas - išsilydęs.
Kategorijos