Publikavimo data: 2024-09-17
Jūros gėrybės Coquille
Coquille - tai karštas jūros gėrybių arba žuvies užkandis. Patiekalas yra prancūziškos kilmės. Užkandžio pavadinimas kilo nuo kiauto, kuriame jis paprastai būdavo kepamas ir patiekiamas, arba nuo mažų porcijų keraminių ar metalinių Coquille kriauklių formos indų. Tačiau žodžiu kokil taip pat vadinami nedidelės porcijos gurmaniški delikatesinės žuvies ir jūros gėrybių patiekalai, kepti julienų formelėse. Kalbant apie kepimo technologiją, kokilis yra tam tikra julienų rūšis, tačiau vietoj grybų naudojama žuvis arba jūros gėrybės.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite grietinėlę ir sudėkite tarkuotą sūrį. Kaitinkite 3 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite jūros gėrybes. Kepkite jas 1-2 minutes. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių.
Žingsnis 6
Į keptuvę su jūros gėrybėmis, sūriu ir grietinėle supilkite baltąjį sausą vyną ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Perdėkite kokteilius į serviravimo formeles ir 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 7
Skanus karštas užkandis paruoštas! Patiekite karštą.
Kategorijos