Publikavimo data: 2024-06-22
Jūros gėrybės raudonajame vyne
Viduržemio jūros regiono virtuvė laikoma labai populiaria dėl neįprastų skonių derinių, taip pat dėl įvairių jūros gėrybių, žuvies ir daržovių derinių. Įrodyta, kad didelis šviežių daržovių ir žuvies kiekis maiste teigiamai veikia žmogaus sveikatą ir padeda prailginti gyvenimo trukmę.
Žingsnis 1
Nupjaukite pelekus ir supjaustykite žuvį nedideliais kepsneliais. Padarykite kryžminius pjūvius. Taip žuvis greičiau iškeps neprarasdama sultingumo.
Žingsnis 2
Vyno padažui vyną supilkite į puodą ir pašildykite. Įdėkite gabalėlį sviesto. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į vyną su sviestu. Troškinkite 10-15 minučių, kol šiek tiek išgaruos vynas.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kartu apkepkite žuvį, midijas, kalmarus, krevetes ir šukutes. Apie 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Padėkite žuvį ir jūros gėrybes ant plokščios lėkštės. Apipilkite vyno padažu, padaže pakepintus svogūnus taip pat galima patiekti su paruoštu patiekalu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos