Publikavimo data: 2024-06-08
Jūros gėrybių kepti ryžiai
Keptų ryžių gaminimas turi savo paslapčių, tačiau šio azijietiško patiekalo nereikėtų laikyti pernelyg sudėtingu. Pirmiausia pasirinkite tinkamą ryžių rūšį - paprastai tai būna ilgagrūdžiai ryžiai, pavyzdžiui, jazminai arba basmati, tačiau skanų patiekalą galima paruošti ir iš paprastų apvalių grūdų ryžių. Kepti ryžiai ruošiami su vištiena, daržovėmis, jūros gėrybėmis ir sojų padažu, kuris suteiks patiekalui pikantiškumo ir azijietiško prieskonio.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir suberkite ryžius. Maišydami virkite, kol ryžiai suminkštės, tada išimkite į smulkų sietelį arba durtuvą ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Apkepkite jūros gėrybes. Įkaitinkite augalinį aliejų wok keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite kalmarus, krevetes ir aštuonkojus ir maišydami kepkite 5-6 minutes. Išimkite jūros gėrybes iš keptuvės ir laikinai perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves ir ryžius. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė jūros gėrybės, sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką ir maišydami kepkite 2-3 minutes. Tada į daržoves suberkite virtus ryžius, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Maišydami kepkite ryžius 4-5 minutes, tada sudėkite kalmarus, krevetes ir aštuonkojus, pagardinkite pipirais. Į ryžius ir jūros gėrybes supilkite sojų padažą ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos