Publikavimo data: 2024-06-08
Jūros gėrybių pavasario suktinukai
Pavasariniai suktinukai nėra panašūs į mums įprastus japoniškos virtuvės sušių suktinukus su ryžiais. Jie labiau primena rusiškus blynus su įdaru. Tačiau kadangi tai yra azijietiškas patiekalas, jis tradiciškai ruošiamas ryžių plokštelių, pagamintų iš ryžių miltų, vandens ir druskos, pagrindu. Tokiomis plokštelėmis prekiaujama parduotuvėse. Jos būna įvairių formų: apvalios, kvadratinės, trikampės. Pavasariniai suktinukai su jūros gėrybėmis (krevetėmis) ir daržovėmis būna labai sveiki. Tai gana dietinis patiekalas, todėl tinka tiems, kurie laikosi dietos.
Žingsnis 1
Paruoškite česnakinį aliejų. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant didelės ugnies, sudėkite nesmulkintas česnako skilteles ir kepkite 2 minutes. Tada išimkite skilteles iš aliejaus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Krevetes pabarstykite druska ir pipirais, 1-2 min. maišydami kepkite jūros gėrybes česnakiniame aliejuje. Ryžių makaronus 1-2 min. virkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 3
Paruoškite jūros gėrybių suktinukus. Paruoškite ryžių lakštus, kaip nurodyta ant pakuotės (juos reikia pamirkyti, kad taptų lankstūs). Lakštus išklokite ant stalo. Prie pat ryžių blyno krašto dėkite salotų lapą, ant viršaus - morką, agurką, avokadą, ryžių makaronus ir krevetes. Susukite ritinėlį tvirtai, kraštai turi būti susukti. Tą patį padarykite su likusiais lapais ir įdaru. Kepkite iš abiejų pusių česnakiniame aliejuje 1-2 minutes.
Kategorijos