Publikavimo data: 2025-08-17
Jūros salotos su skrebučiais
Midijų ir kalmarų salotos - sotus, švelnus ir įdomaus skonio užkandis. Kalmarai puikiai dera ne tik su daržovėmis, bet ir su kitais produktais. Salotos ruošiamos paprastai, o gaunasi skanios ir naudingos. Kalmarai bet kokiame derinyje atrodo laimingai, o kartu su raudonaisiais svogūnais gaunamos švelnios, skanios ir aromatingos salotos, kurios atrodo patraukliai ir tvarkingai. Dėl kalmarų salotos įgauna subtilų skonį ir išskirtinį aromatą.
Žingsnis 1
Pirmiausia pusę svogūno supjaustykite pusžiedžiais ir pamerkite į vandeniu atskiestą actą. Nepersistenkite su actu. Vienam puodeliui pakanka šaukšto koncentruoto acto.
Žingsnis 2
Nulupkite viršutinius (nudžiūvusius) salotų lapus ir supjaustykite skersai 1 cm pločio juostelėmis. Šiek tiek suplokite rankomis.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Kad pomidorai viduje būtų sultingi ir salotose nebūtų vandens, imkite tvirtus, bet prinokusius pomidorus.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas porcijomis. Į lėkštę įdėkite pjaustytų salotų ir pradėkite tolygiai dėlioti paruoštus produktus, nepamiršdami kiekvieno sluoksnio pasūdyti. Baigę apšlakstykite salotas laimo sultimis.
Kategorijos