Publikavimo data: 2025-08-20
Kaimiški pyragai su svogūnais ir bulvėmis
Šio recepto paslaptis - bulvių sultinys, iš kurio gaminama tešla. Pyragėliai gaunasi traškūs ir orūs.
Žingsnis 1
Kepkite svogūnus, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Bulves virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Sutarkuokite bulves, sudėkite kepintus svogūnus, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į atskirą indą supilkite 300 ml bulvių sultinio, atvėsinkite iki "garų pieno" temperatūros. Suberkite cukrų, druską, mieles, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų (atsiras putų).
Žingsnis 5
Sudėkite sviestą, miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 6
Po 40 minučių tešla padidės. Su paruoštu įdaru formuokite paplotėlius ir kepkite ant didelės ugnies po 1,5-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos