Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip kepti imbierinius meduolius su medumi, cinamonu ir kakava
Pirmieji meduoliai Rusijoje buvo vadinami medaus duona, o jų receptą maždaug IX a. atnešė vikingai. Tai buvo ruginių miltų mišinys su medumi ir uogų sultimis, o medus sudarė beveik pusę visų ingredientų. Medaus saldumynas su imbiero ir kitų prieskonių pradėtas gaminti arčiau XII a., kai pas mus pradėjo plaukti prekybiniai laivai iš Artimųjų Rytų. Nuo to laiko meilė šiam skanėstui išplito po visą pasaulį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite sviestą ir cukraus pudrą ir viską išplakite mikseriu. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir medų ir dar kartą išplakite. Suberkite cinamoną, imbierą ir sodą bei išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavos miltelius ir įmaišykite į skystus ingredientus. Visą turinį suplakite mikseriu ir rankomis išminkykite į didelį paplotėlį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba foliją ir įdėkite į šaldytuvą 40 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 1 cm storio. Išpjaukite meduolius įvairiomis formelėmis, naudodami formeles. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite meduolius. Kepkite 10 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Leiskite jiems atvėsti ir išimkite iš kepimo skardos.
Kategorijos