Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip paruošti salotas "Pievagrybių pievelė"
Švenčių išvakarėse daugelis šeimininkių klausia savęs, kaip paruošti "Grybų gliaudą" - salotas, kurios visada sulaukia sėkmės per bet kokią šventę. Yra daugybė variantų, tačiau juos vienija vienas bendras bruožas - miško dovanos turi būti viršuje, o po jomis - žalumynų "substratas". Grybai paprastai imami marinuoti, bet yra ir variantų, kuriuose naudojami kepti grybai. Maiste dažnai būna daržovių, mėsos ir sūrio. Kaip padažas naudojamas majonezas, lengvesnis variantas - neriebi grietinė su garstyčiomis.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Bulves, marinuotus agurkus, rūkytą vištieną ir virtus kiaušinius supjaustykite mažais maždaug vienodo dydžio kubeliais. Sūrį pertrinkite per smulkių akučių tarką. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir krapus. Atidėkite krapus į šalį, kad galėtumėte patiekti.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti užkandį. Gilią salotinę išklokite maistine plėvele, sudėkite grybus kepurėlėmis žemyn, stengdamiesi tarp jų palikti kuo mažiau tarpo. Gausiai pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų, aptepkite majonezu. Toliau dedamos virtos bulvės, išteptos majonezu. Už jos - marinuoti agurkai, rūkyta vištiena, majonezo tinklelis ir konservuotų kukurūzų grūdai. Paskutiniai du sluoksniai - kiaušinių kubeliai ir sūrio drožlės. Salotų viršų uždenkite maistine plėvele ir siųskite 2 valandoms į šaldytuvą.
Kategorijos