Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip pasigaminti meduolių su anyžiais namuose
Imbieriniai sausainiai yra garsus kalėdinis ir naujametinis skanėstas, kurį galima gaminti su visa šeima ir smagiai praleisti laiką. Vaikams galima patikėti įdomiausią gaminimo dalį - puošimą. Padarius tolygų tolygų baltymų ir cukraus pudros sluoksnį, ant meduolių galima sukurti absoliučiai bet kokį raštą, naudojant maistinius flomasterius arba spalvotą glajų (specialią baltyminę masę, skirtą dekoravimui) ir teptukus. Paprastesniam dekoravimui galima naudoti cukraus pudrą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą meduoliams. Sumaišykite medų, cukrų ir prieskonius. Šį mišinį 5-6 minutes kaitinkite ant vidutinės ugnies. Tada suberkite sodą, išmaišykite ir supilkite aliejų. Į mišinį įmaišykite miltus ir kiaušinį. Išmaišykite mikseriu ir išminkykite tešlą rankomis.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Padėkite tešlą tarp pergamento ir iškočiokite į 4-5 mm storio sluoksnį. Iš tešlos išpjaukite figūrėles. Dėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę 10-12 minučių. Atvėsinkite ir išimkite iš kepimo skardos.
Kategorijos