Publikavimo data: 2024-05-20
Kaklo cholodekas
Cholodecas - dažnas svečias ant šventinio stalo, tačiau taip buvo ne visada. Senaisiais laikais Rusijoje, karališkuose ir turtinguose namuose, kolodetai buvo ruošiami tik kitą dieną po gausių vaišių iš mėsos likučių. Šiandien yra daug įvairių kolodžių receptų, jie ruošiami iš įvairių rūšių mėsos, tačiau kolodžiai iš vištienos kaklelių šiek tiek skiriasi. Vištienos sprandinės šaltiena yra labai švelni ir ne tokia kaloringa kaip kiaulienos šaltiena, mėsos gabaliukai joje yra maži ir minkšti.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos kaklelius. Vištienos kaklelius sudėkite į puodą ir užpilkite dideliu kiekiu vandens. Mėsą užvirinkite ir nugriebkite putas. Uždenkite mėsą dangčiu ir virkite 1 valandą ant silpnos ugnies. Tada įberkite 1 šaukštelį druskos, svogūną, lauro lapą, pipirus ir virkite dar 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą įdarui. Išimkite kaklus iš sultinio ir atidėkite į šalį. Kai mėsa atvės, atskirkite ją nuo kaulų ir sudėkite į cholento formą. Sultinį perkoškite, išimkite svogūnus ir prieskonius.
Žingsnis 3
Atvėsusius pyragėlius sudėkite į formeles, kad sustingtų. Paruoštą mėsą užpilkite sultiniu ir dėkite formeles į šaldytuvą, kad sustingtų. Mažose formelėse jis stingsta 2 valandas, o didelėse - 6-8 valandas.
Kategorijos