Kaklo cholodekas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Kaklo cholodekas

Cholodecas - dažnas svečias ant šventinio stalo, tačiau taip buvo ne visada. Senaisiais laikais Rusijoje, karališkuose ir turtinguose namuose, kolodetai buvo ruošiami tik kitą dieną po gausių vaišių iš mėsos likučių. Šiandien yra daug įvairių kolodžių receptų, jie ruošiami iš įvairių rūšių mėsos, tačiau kolodžiai iš vištienos kaklelių šiek tiek skiriasi. Vištienos sprandinės šaltiena yra labai švelni ir ne tokia kaloringa kaip kiaulienos šaltiena, mėsos gabaliukai joje yra maži ir minkšti.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
24 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kaklo cholodekas Žingsnis 1
Išvirkite vištienos kaklelius. Vištienos kaklelius sudėkite į puodą ir užpilkite dideliu kiekiu vandens. Mėsą užvirinkite ir nugriebkite putas. Uždenkite mėsą dangčiu ir virkite 1 valandą ant silpnos ugnies. Tada įberkite 1 šaukštelį druskos, svogūną, lauro lapą, pipirus ir virkite dar 1 valandą.

Žingsnis 2

Kaklo cholodekas Žingsnis 2
Paruoškite mėsą įdarui. Išimkite kaklus iš sultinio ir atidėkite į šalį. Kai mėsa atvės, atskirkite ją nuo kaulų ir sudėkite į cholento formą. Sultinį perkoškite, išimkite svogūnus ir prieskonius.

Žingsnis 3

Kaklo cholodekas Žingsnis 3
Atvėsusius pyragėlius sudėkite į formeles, kad sustingtų. Paruoštą mėsą užpilkite sultiniu ir dėkite formeles į šaldytuvą, kad sustingtų. Mažose formelėse jis stingsta 2 valandas, o didelėse - 6-8 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos