Publikavimo data: 2024-06-23
Kalakutienos blauzdos cholodets
Cholodets, zalivnoe, zelts, želė - iš tiesų tai yra to paties patiekalo, kuris rusų virtuvėje gaminamas nuo XVI a., pavadinimai. Šis užkandis paprastai siejamas su šventinėmis vaišėmis. Tačiau kodėl gi neparagavus kolodečių tiesiog šiaip sau? Pavyzdžiui, kalakutienos blauzdų želė yra labai sveikas patiekalas: grynas kolagenas, būtinas sąnariams ir jaunatviškai odai. Kalakutienos blauzdose yra mažiau želė medžiagų nei jautienos ar kiaulienos blauzdose. Šaltibarščiams sukietinti prireiks želatinos.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą šaltkrepšiui. Įdėkite blauzdas į puodą, užpilkite vandeniu ir ant didelės ugnies užvirinkite. Nusunkite vandenį. Mėsą ir puodą nuplaukite. Vėl pripilkite kalakutą vandens (2,5 l), sudėkite morkas, svogūnus, lauro lapą, česnaką, pipirus ir druską. Užvirinkite. Sumažinkite kaitrą. Virkite 3 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Želatiną užpilkite stikline šalto vandens, palikite 10 minučių. Sultinį perkoškite, šiek tiek pašildykite, plona srovele supilkite želatiną. Nuolat maišykite šaukštu, kad želatina gerai ištirptų.
Žingsnis 3
Paruoškite kalakutienos blauzdų šaltibarščius. Mėsą iš sultinio išimkite skepetaite. Kai ji šiek tiek atvės, atskirkite ją nuo kaulų. Ją smulkiai supjaustykite. Sudėkite į choux formą. Užpildykite želė. Viršų papuoškite žolelėmis. Leiskite atvėsti. Tada 5-6 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos