Kalakutienos kaklelio ruošinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalakutienos kaklelio ruošinys

Visi yra įpratę gaminti sultinį iš jautienos arba kiaulienos. Tačiau galite naudoti ir neįprastą mėsą. Kalakutienos karkos sultinio skonis beveik nesiskiria nuo jautienos.
Gaminimo laikas
480 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
71 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Nuplaukite mėsą. Nuplaukite svogūną ir nupjaukite šaknis, lukštus galima palikti nuluptus. Įvertinkite druską, želatiną, pipirus.

Žingsnis 2

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 2
Sudėkite kalakutų kaklelius, svogūnus, prieskonius ir druską į multicookerio dubenį. Jei nėra multicookerio, viską sudėkite į puodą.

Žingsnis 3

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 3
Pripilkite vandens. Jei verdate puode, įpilkite daugiau vandens, maždaug 2 litrus.

Žingsnis 4

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 4
Daugiafunkcinėje keptuvėje pasirinkite troškinimo režimą ir nustatykite valandos laiką. Puode virkite 2 valandas.

Žingsnis 5

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 5
Kol mėsa kepa, išmirkykite želatiną pagal instrukcijas. 1 puodeliui vandens užpilkite 20 g želatinos. Po valandos ji turėtų išbrinkti. Tada želatiną pašildykite, bet neužvirinkite! Ji turi ištirpti, neturi būti gumuliukų.

Žingsnis 6

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 6
Išimkite išvirtą mėsą iš sultinio ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Perkoškite sultinį per sietelį arba marlę ir leiskite jam atvėsti.

Žingsnis 7

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 7
Atskirkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite į formeles. Aš ją paskleidžiau nedideliu sluoksniu, nes man labiau patinka pats "virpėjimas". Pabarstykite česnaku. Jei mėgstate šviežią česnaką, įdėkite jo.

Žingsnis 8

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 8
Sumaišykite paruoštą želatiną su sultiniu ir atsargiai šaukštu supilkite į formeles, kad mėsa neišbyrėtų.

Žingsnis 9

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 9
Uždenkite formeles dangčiu, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, o geriausia - per naktį.

Žingsnis 10

Kalakutienos kaklelio ruošinys Žingsnis 10
Štai ir viskas, skanus kalakuto kaklo įdaras paruoštas. Jis gerai išsilaiko šaldytuve iki 5 dienų. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
vištienos patiekalai, užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įlanka, paprastai, yra bendrų alergenų., aštriai, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, česnakų sezonas, Naujųjų metų užkandžiai, Naujųjų metų išvakarių šventė, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai, kiaušinių apkepas

Kategorijos