Visi yra įpratę gaminti sultinį iš jautienos arba kiaulienos. Tačiau galite naudoti ir neįprastą mėsą. Kalakutienos karkos sultinio skonis beveik nesiskiria nuo jautienos.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Nuplaukite mėsą. Nuplaukite svogūną ir nupjaukite šaknis, lukštus galima palikti nuluptus. Įvertinkite druską, želatiną, pipirus.
Žingsnis 2
Sudėkite kalakutų kaklelius, svogūnus, prieskonius ir druską į multicookerio dubenį. Jei nėra multicookerio, viską sudėkite į puodą.
Žingsnis 3
Pripilkite vandens. Jei verdate puode, įpilkite daugiau vandens, maždaug 2 litrus.
Žingsnis 4
Daugiafunkcinėje keptuvėje pasirinkite troškinimo režimą ir nustatykite valandos laiką. Puode virkite 2 valandas.
Žingsnis 5
Kol mėsa kepa, išmirkykite želatiną pagal instrukcijas. 1 puodeliui vandens užpilkite 20 g želatinos. Po valandos ji turėtų išbrinkti. Tada želatiną pašildykite, bet neužvirinkite! Ji turi ištirpti, neturi būti gumuliukų.
Žingsnis 6
Išimkite išvirtą mėsą iš sultinio ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Perkoškite sultinį per sietelį arba marlę ir leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 7
Atskirkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite į formeles. Aš ją paskleidžiau nedideliu sluoksniu, nes man labiau patinka pats "virpėjimas". Pabarstykite česnaku. Jei mėgstate šviežią česnaką, įdėkite jo.
Žingsnis 8
Sumaišykite paruoštą želatiną su sultiniu ir atsargiai šaukštu supilkite į formeles, kad mėsa neišbyrėtų.
Žingsnis 9
Uždenkite formeles dangčiu, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, o geriausia - per naktį.
Žingsnis 10
Štai ir viskas, skanus kalakuto kaklo įdaras paruoštas. Jis gerai išsilaiko šaldytuve iki 5 dienų. Gero apetito!