Kalakutienos košės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kalakutienos košės sriuba

Kalakutienos tyrės sriuba - skanus, sotus ir sveikas patiekalas. Jį gali valgyti maži vaikai ir dietos besilaikantys žmonės. Sriubai galite naudoti kalakutienos krūtinėlės, blauzdelės arba šlaunelės mėsą: blauzdelė skoniu primena raudoną mėsą, o krūtinėlė - vištieną. Virtą kalakutieną tyrei sriubai galima susmulkinti blenderiu ar mėsmale arba įdėti į sriubą gabaliukais. Likusieji produktai sutrinami blenderiu. Patiekiant sriubą į stalą, ją galima papildyti kvietinės duonos skrebučiais, pabarstyti žolelėmis.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos košės sriuba Žingsnis 1
Išvirkite sultinį ir susmulkinkite kalakutieną. Sudėkite mėsą į šaltą vandenį. Užvirinkite, nugriebkite putas. Įdėkite pusę svogūno, morką ir saliero šaknį. Virkite ant silpnos ugnies 90 minučių. Iš sultinio išimkite kalakutieną, smulkiai supjaustykite, įpilkite 1 puodelį sultinio, sutrinkite mikseriu iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 2

Kalakutienos košės sriuba Žingsnis 2
Paruoškite tyrės sriubos pagrindą. Grietinėlę pašildykite, kol ji taps karšta - apie 60 laipsnių. Į kalakutieną sudėkite kalakutienos trynį, grietinėlę, druską ir pusę sviesto. Viską dar kartą sumaišykite blenderiu 2 minutes.

Žingsnis 3

Kalakutienos košės sriuba Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite likusį sviestą. Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Įpilkite 100 ml sultinio ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Kalakutienos košės sriuba Žingsnis 4
Paruoškite tyrės sriubą. Iš likusio sultinio išimkite daržoves ir užvirinkite sultinį. Sudėkite padažą, universalius prieskonius, išmaišykite ir virkite 10 minučių. Sudėkite kalakutieną, vištienos prieskonius ir virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos