Publikavimo data: 2024-06-08
Kalakutienos košės sriuba
Kalakutienos tyrės sriuba - skanus, sotus ir sveikas patiekalas. Jį gali valgyti maži vaikai ir dietos besilaikantys žmonės. Sriubai galite naudoti kalakutienos krūtinėlės, blauzdelės arba šlaunelės mėsą: blauzdelė skoniu primena raudoną mėsą, o krūtinėlė - vištieną. Virtą kalakutieną tyrei sriubai galima susmulkinti blenderiu ar mėsmale arba įdėti į sriubą gabaliukais. Likusieji produktai sutrinami blenderiu. Patiekiant sriubą į stalą, ją galima papildyti kvietinės duonos skrebučiais, pabarstyti žolelėmis.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį ir susmulkinkite kalakutieną. Sudėkite mėsą į šaltą vandenį. Užvirinkite, nugriebkite putas. Įdėkite pusę svogūno, morką ir saliero šaknį. Virkite ant silpnos ugnies 90 minučių. Iš sultinio išimkite kalakutieną, smulkiai supjaustykite, įpilkite 1 puodelį sultinio, sutrinkite mikseriu iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite tyrės sriubos pagrindą. Grietinėlę pašildykite, kol ji taps karšta - apie 60 laipsnių. Į kalakutieną sudėkite kalakutienos trynį, grietinėlę, druską ir pusę sviesto. Viską dar kartą sumaišykite blenderiu 2 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite likusį sviestą. Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Įpilkite 100 ml sultinio ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite tyrės sriubą. Iš likusio sultinio išimkite daržoves ir užvirinkite sultinį. Sudėkite padažą, universalius prieskonius, išmaišykite ir virkite 10 minučių. Sudėkite kalakutieną, vištienos prieskonius ir virkite dar 10 minučių.
Kategorijos