Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutienos kotletai grietinėlėje
Kotletus pagal šį receptą lengva pagaminti orkaitėje. Jie turi traškią plutelę, kuri nesuminkštėja net kitą dieną.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite, supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į trintuvą. Susmulkinkite. Sudėkite grietinėlę ir kiaušinį. Vėl susmulkinkite blenderiu. Mišinys turi būti toks, be svogūnų gabalėlių.
Žingsnis 2
Pamirkykite duoną vandenyje ir labai kruopščiai išskalaukite. Sudėkite ją į maišytuvo dubenį kartu su svogūnu. Įberkite druskos ir prieskonių. Sumalkite.
Žingsnis 3
Sudėkite maltą mėsą į dubenį. Sudėkite į ją blenderiu gautą mišinį. Kruopščiai išmaišykite, šiek tiek suplakite maltą mėsą. Tai galima daryti net šaukštu, nebūtinai rankomis.
Žingsnis 4
Suformuokite įprasto dydžio kotletus ir pamirkykite juos džiūvėsėliuose. Aš naudoju naminius džiūvėsėlius, pagamintus iš baltos duonos. Galite naudoti bet kokius namuose ar parduotuvėje turimus džiūvėsėlius.
Žingsnis 5
Kepimo indą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Jei turite stiklinę ar keraminę formą, jos nereikia dengti folija. Perkelkite kotletus į formą. Aš kotletus patepiau aliejumi naudodama silikoninį šepetėlį. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu po 15 minučių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos