Publikavimo data: 2024-04-09
Kalakutienos kotletai
Kalakutienos privalumai - mažas riebalų kiekis ir puikus skonis. Ši mėsa laikoma dietine mėsa ir yra baltymų bei vitaminų šaltinis. Skirtingai nei vištiena, kalakutiena pasižymi ryškesniu skoniu, struktūra ir tankumu. Receptui imkite kalakutienos krūtinėlės filė, todėl kotletai išeis minkšti ir sultingi. Prieš gamindami kalakutienos maltinukus įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia - blizgus ir drėgnas paviršius bei šviežios mėsos kvapas rodo, kad produktas yra geros kokybės.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą mėsą. Filė susmulkinkite blenderiu iki maltos mėsos. Į kalakutieną sudėkite išmirkytą duoną, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Taip darykite, kad būtų lengviau formuoti kotletus. Masė turi būti šalta.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną bei česnaką. Kepkite juos, kol suminkštės, apie 2 minutes. Tada sudėkite petražoles ir išmaišykite. Leiskite mišiniui kelias minutes atvėsti.
Žingsnis 3
Formuokite kalakutienos kepsnelius. Į kalakutienos faršą sudėkite svogūnų mišinį. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, pagardinkite maltais pipirais ir išmaišykite iki vientisos masės. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelio dydžio kotletukus. Į lėkštę supilkite miltus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite nedidelį kiekį aliejaus. Į keptuvę sudėkite apkeptus kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos (po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės).
Kategorijos