Publikavimo data: 2024-03-29
Kalakutienos kotletai orkaitėje
Vienas sveikiausių maisto gaminimo būdų - kepti orkaitėje. Kepti dietinę kalakutieną kotletų pavidalu bus geriausia rūpinimosi savo mityba išraiška. Kalakutiena yra labai naudingas ir reikalingas produktas. Ji turi daugiau maistinių medžiagų nei kitos populiarios mėsos rūšys. Svarbu ir tai, kad šio paukščio mėsą organizmas virškina lengviau nei jautieną ar kiaulieną. Kalakutienos kotletus galima derinti su absoliučiai bet kokiu garnyru, todėl patiekalas yra universalesnis.
Žingsnis 1
Kalakutienos filė sudėkite ant pjaustymo lentos. Mėsą supjaustykite vienodais vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Naudodami mėsmalę arba blenderį, sumalkite kalakutieną į maltą mėsą.
Žingsnis 3
Į gautą kalakutienos faršą pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir druskos.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius ovalius kotletukus ir sudėkite juos į kepimo indą su folija arba kepimo popieriumi. Dėkite kotletus į orkaitę kepti 25-30 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite kotletus iš orkaitės ir leiskite jiems pailsėti. Paruošta!
Kategorijos