Kalakutienos kotletai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Kalakutienos kotletai orkaitėje

Vienas sveikiausių maisto gaminimo būdų - kepti orkaitėje. Kepti dietinę kalakutieną kotletų pavidalu bus geriausia rūpinimosi savo mityba išraiška. Kalakutiena yra labai naudingas ir reikalingas produktas. Ji turi daugiau maistinių medžiagų nei kitos populiarios mėsos rūšys. Svarbu ir tai, kad šio paukščio mėsą organizmas virškina lengviau nei jautieną ar kiaulieną. Kalakutienos kotletus galima derinti su absoliučiai bet kokiu garnyru, todėl patiekalas yra universalesnis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos kotletai orkaitėje Žingsnis 1
Kalakutienos filė sudėkite ant pjaustymo lentos. Mėsą supjaustykite vienodais vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Kalakutienos kotletai orkaitėje Žingsnis 2
Naudodami mėsmalę arba blenderį, sumalkite kalakutieną į maltą mėsą.

Žingsnis 3

Kalakutienos kotletai orkaitėje Žingsnis 3
Į gautą kalakutienos faršą pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir druskos.

Žingsnis 4

Kalakutienos kotletai orkaitėje Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius ovalius kotletukus ir sudėkite juos į kepimo indą su folija arba kepimo popieriumi. Dėkite kotletus į orkaitę kepti 25-30 minučių.

Žingsnis 5

Kalakutienos kotletai orkaitėje Žingsnis 5
Išimkite kotletus iš orkaitės ir leiskite jiems pailsėti. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos