Kotletai yra tradicinis patiekalas, dažnai patiekiamas kaip antrasis patiekalas. Jie gaminami iš maltos mėsos arba kitų ingredientų, formuojami į mažus apvalius pyragus ir kepti arba kepti ant keptuvės. Čia yra keletas populiarių kotletų receptų kategorijų:
-
Mėsos kotletai: Tai gali būti įvairių mėsos rūšių, tokios kaip jautiena, kiauliena ar vištiena, sumaišytos su trupiniu, kiaušiniu, svogūnais ir prieskoniais. Šie mišiniai yra formuojami į kotletus ir kepti arba kepti.
-
Baltieji kotletai: Šie kotletai gaminami iš virtų arba troškintų bulvių, sumaišytų su trupiniu, kiaušiniu, svogūnais ir prieskoniais. Kotletai yra formuojami ir kepti keptuvėje arba kepimo skardos.
-
Daržovių kotletai: Daržovių kotletai gaminami iš įvairių maltų arba trintų daržovių, tokų kaip morkos, bulvės, brokoliai ar žirniai, sumaišytų su kiaušiniu, trupiniu ir prieskoniais. Jie taip pat formuojami į kotletus ir kepti arba kepti.
-
Midijų kotletai: Šie kotletai gaminami iš smulkintų midijų, sumaišytų su trupiniu, kiaušiniu, česnaku ir prieskoniais. Kotletai yra formuojami ir kepti ant keptuvės arba grilio.
Kotletai yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį galima patiekti su įvairiomis garniūromis, padažais arba salotomis. Jie tinka tiek šiltesniems, tiek šaltiems metų laikams ir puikiai tinka visai šeimai.