Publikavimo data: 2024-04-03
Kalakutienos kotletai su grybais
Kalakutienos kotletai su grybais paįvairins jūsų kasdienį meniu sočiu ir dietiniu patiekalu. Kalakutienos faršą galima pasigaminti namuose arba nusipirkti paruoštą produktą. Pirkdami parduotuvėje pirmenybę teikite atšaldytiems. Atkreipkite dėmesį į produkto išvaizdą: spalva turi būti vienoda, be patamsėjimo požymių. Jei perkate faršą ant įkloto, patikrinkite pakuotės sandarumą.
Žingsnis 1
Apkepkite grybus. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir suberkite svogūnus. Kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos, ir sudėkite grybus. Kepkite, kol iš grybų išgaruos skystis. Apytikslė kepimo trukmė - 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Maltą mėsą pagardinkite druska ir pipirais ir suformuokite nedidelius kotletukus. Į kiekvienos plokštainio vidų dėkite grybų ir tarkuoto sūrio ir suformuokite paplotėlius. Tada į gilų dubenį įberkite džiūvėsėlių ir apvoliokite kotletą iš visų pusių. Procedūrą kartokite, kol pritrūksite džiūvėsėlių.
Žingsnis 3
Apkepkite kalakutienos kotletus su grybais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir sudėkite kotletus. Kepkite iš vienos pusės apie 4-5 minutes, apverskite ir uždenkite keptuvę dangčiu. Toliau kepkite, kol paruduos, dar apie 5-7 minutes. Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos