Publikavimo data: 2024-06-22
Kalakutienos kreminė sriuba
Kalakutiena yra lengvai virškinama, todėl visi joje esantys vitaminai ir mikroelementai netrukdomai patenka į mūsų organizmą. Be to, kalakutiena yra mažai kaloringas produktas, kuriame yra mažai cholesterolio. Dėl to ją renkasi dietos besilaikantys žmonės. Kalakutiena kartu su triušiena yra hipoalerginis produktas, todėl jį kaip mėsos papildomo maisto gali vartoti net maži vaikai nuo 6 mėnesių amžiaus.
Žingsnis 1
Sudėkite kalakuto koją į puodą su juodaisiais pipirais ir lauro lapais ir ant silpnos ugnies troškinkite 90 minučių.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite į sultinį ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Atvėsinkite virtą blauzdą. Supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje sumaišykite mėsą, morkas ir svogūnus, grietinėlę, bulves ir šiek tiek sultinio. Pagal skonį pagardinkite druska. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Užvirinkite ant kaitlentės.
Žingsnis 7
Patiekite šiltą. Gero apetito!
Kategorijos