Publikavimo data: 2024-05-26
Kalakutienos lazanija
Širdinga ir švelni itališka lazanija paprastai gaminama iš maltos mėsos. Kad patiekalas būtų dietinis, įdarą galima gaminti iš kalakutienos ir apsieiti be tradicinio bešamelio padažo. Svarbiausias dalykas gaminant yra lazanijos lakštai, kurie yra tie patys makaronai, bet plokščios formos. Juos galite pasigaminti patys, bet geriau nusipirkti jau paruoštų. Sutaupysite laiko ir lazanija išeis tvarkingesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite svogūnus su malta mėsa ir 10 minučių pakepinkite keptuvėje. Sudėkite krapus, druską, juoduosius pipirus, aitriąją papriką ir pomidorus. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalo pagrindą. Lakštus 1-2 minutes virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite kalakutienos lazaniją. Padalykite lėkštes ir faršą į 4 dalis. Į aliejumi pateptą formą sudėkite 4 lėkštes. Ant viršaus sudėkite faršą. Taip darykite tol, kol baigsis įdaras. Paskutinis sluoksnis turėtų būti lazanijos lakštas. Pabarstykite jį sūriu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Kategorijos