Publikavimo data: 2024-03-29
Kalakutienos plovas
Pagal tradicinį receptą plovą galite virti puode arba keptuvėje, tačiau skaniausias ir kvapniausias jis būna puode. Specialistai pataria pirkti tik ketaus katilą storomis sienelėmis ir dangčiu. Taip kalakutienos plovas išlaikys visas naudingąsias savybes ir taps aštresnis.
Žingsnis 1
Pasigaminkite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų, kol pasirodys balta dulksna. Jame pakaitomis kepkite svogūnus, kalakutieną ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite apkeptas daržoves ir mėsą. Įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite ir kartu kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos plovą. Sudėkite ryžius ant paruošto cirvako ir išlyginkite juos nesumaišydami su mėsa ir daržovėmis. Užpilkite verdančiu vandeniu - skystis turi visiškai apsemti plovą. Įdėkite česnaką, sumažinkite kaitrą iki silpnos, uždenkite dangčiu arba lėkšte. Virkite 30-40 minučių, kol skystis visiškai išgaruos.
Kategorijos