Publikavimo data: 2024-03-29
Kalakutienos salotos su pesto
Kalakutienos salotų dažnai rasite tinkamos mitybos dietose. Norėdami paįvairinti šią klasikinę patiekalo rūšį, salotas pagardinkite pesto padažu. Šį mažai kalorijų turintį patiekalą paruošti labai paprasta. Lengvai virškinama kalakutiena yra pagrindinis šių daug baltymų turinčių salotų ingredientas. Pesto kilęs iš Genujos ir yra tradicinis itališkas padažas. Jis labai dažnai patiekiamas su makaronais ir paukštiena, taip pat prie daržovių užtepėlių. Kita vertus, salotose esančios daržovės suteiks antioksidantų.
Žingsnis 1
Perpjaukite šviežius pomidorus išilgai per pusę, supjaustykite putpelių kiaušinius griežinėliais.
Žingsnis 2
Agurką supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Paimkite kalakutienos filė ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir kepkite supjaustytą kalakutienos filė iš vienos pusės 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Apverskite mėsą į kitą pusę ir kepkite dar 10-15 min.
Žingsnis 6
Paimkite salotinę ir sudėkite į ją keptą kalakutienos filė.
Žingsnis 7
Ant mėsos sudėkite per pusę perpjautus pomidorus.
Žingsnis 8
Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus agurkus.
Žingsnis 9
Sudėkite virtus ir griežinėliais supjaustytus putpelių kiaušinius.
Žingsnis 10
Dabar į pridėtus ingredientus supilkite pesto padažą.
Žingsnis 11
Salotų dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Kalakutienos salotos su daržovėmis ir pesto paruoštos!
Kategorijos