Publikavimo data: 2024-06-09
Sveikos kalakutienos salotos
Šiuolaikinės virtuvės nebeįsivaizduojame be įvairių salotų. Jos užtikrintai įsitvirtino visose pasaulio virtuvėse. Nuo tada, kai salotos pirmą kartą buvo paruoštos ir patiektos Senovės Romoje, atsirado tūkstančiai receptų. Šiuolaikinės šeimininkės kelia ypatingus reikalavimus salotoms: jos turi būti ir skanios, ir naudingos, ir kartu lengvos. Juk jos rūpinasi savo namiškių mityba.
Žingsnis 1
Sudėkite kalakutienos filė į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir uždenkite. Užvirinkite, nugriebkite putas skepetaite. Pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol išvirs, 50 minučių. Išimkite išvirtą mėsą ir atvėsinkite. Supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Taip pat supjaustykite obuolį. Salotų lapus supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Perpjaukite citriną pusiau ir išspauskite sultis. Į salotas įpilkite citrinos sulčių. Kiekį pasirinkite pagal savo skonį. Kruopščiai išmaišykite. Salotų nereikia palaikyti, jas galima patiekti iš karto.
Kategorijos