Kalakutienos šaltibarščiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Kalakutienos šaltibarščiai

Kaip žinote, cholodecas yra tradicinis patiekalas Rusijoje, tačiau pirmą kartą jį virė šiaurės tautos, kurios užšaldė mėsos sultinį ir pasiėmė su savimi į kelionę. Buvo tikima, kad jis atstato jėgas ir gerai veikia imunitetą. Kalakutienos cholodets - geriausias tokio patiekalo variantas dėl daugybės naudingų savybių. Taip pat kalakutienos šaltibarščiai puikiai tinka dietinei mitybai. Šio skanėsto receptas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko.
Gaminimo laikas
500 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
43 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos šaltibarščiai Žingsnis 1
Išvirkite kalakutienos blauzdas. Sudėkite mėsą, pusę morkos ir visą svogūną į puodą su vandeniu taip, kad jis būtų 5-6 cm virš mėsos. Įberkite juodųjų pipirų ir druskos ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, nuimkite susidariusias putas ir sumažinkite ugnį. Ant silpnos ugnies puodo turinį virkite 2 valandas. Išimkite daržoves ir virkite dar 2 valandas.

Žingsnis 2

Kalakutienos šaltibarščiai Žingsnis 2
Atskirkite mėsą. Kai kalakutiena iškeps, padėkite ją ant lėkštės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sultinį perkoškite per sietelį. Tada rankomis arba šakute atskirkite mėsą nuo likusios odos ir kaulų.

Žingsnis 3

Kalakutienos šaltibarščiai Žingsnis 3
Paruoškite daržoves ir sumontuokite patiekalą. Kitą morkos pusę supjaustykite nedideliais gabalėliais, o česnaką smulkiai sukapokite. Ant formos dugno sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, ant viršaus - mėsą, česnaką ir citrinos skilteles.

Žingsnis 4

Kalakutienos šaltibarščiai Žingsnis 4
Baigti gaminti. Perkoštą sultinį sumaišykite su želatina ir gautą masę supilkite į formą. Dėkite cholodetus į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol visiškai sustings.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos