Publikavimo data: 2024-05-20
Kalakutienos šaltibarščiai
Kaip žinote, cholodecas yra tradicinis patiekalas Rusijoje, tačiau pirmą kartą jį virė šiaurės tautos, kurios užšaldė mėsos sultinį ir pasiėmė su savimi į kelionę. Buvo tikima, kad jis atstato jėgas ir gerai veikia imunitetą. Kalakutienos cholodets - geriausias tokio patiekalo variantas dėl daugybės naudingų savybių. Taip pat kalakutienos šaltibarščiai puikiai tinka dietinei mitybai. Šio skanėsto receptas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko.
Žingsnis 1
Išvirkite kalakutienos blauzdas. Sudėkite mėsą, pusę morkos ir visą svogūną į puodą su vandeniu taip, kad jis būtų 5-6 cm virš mėsos. Įberkite juodųjų pipirų ir druskos ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, nuimkite susidariusias putas ir sumažinkite ugnį. Ant silpnos ugnies puodo turinį virkite 2 valandas. Išimkite daržoves ir virkite dar 2 valandas.
Žingsnis 2
Atskirkite mėsą. Kai kalakutiena iškeps, padėkite ją ant lėkštės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sultinį perkoškite per sietelį. Tada rankomis arba šakute atskirkite mėsą nuo likusios odos ir kaulų.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves ir sumontuokite patiekalą. Kitą morkos pusę supjaustykite nedideliais gabalėliais, o česnaką smulkiai sukapokite. Ant formos dugno sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, ant viršaus - mėsą, česnaką ir citrinos skilteles.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Perkoštą sultinį sumaišykite su želatina ir gautą masę supilkite į formą. Dėkite cholodetus į šaldytuvą 3-4 valandoms, kol visiškai sustings.
Kategorijos