Publikavimo data: 2024-06-08
Kalakutienos sriuba su grybais
Kalakutiena yra labai sveika. Ją rekomenduojama valgyti alergiškiems žmonėms, sveikstantiems ligoniams ir visiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Kalakutienoje esantys baltymai dėl mažo jungiamojo audinio kiekio yra lengvai virškinami. Iš šio paukščio mėsos galima paruošti daug skanių patiekalų. Pavyzdžiui, kalakutienos sriuba su grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kalakutieną, įberkite druskos. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Kol mėsa verda, paruoškite sriubos pagrindą. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepkite, kol daržovės suminkštės, 10-15 minučių ant silpnos ugnies. Sudėkite grybus. Kai iš jų pradės garuoti vanduo, supilkite miltus ir sudėkite sviestą. Maišykite, kad miltai ištirptų. Tada sudėkite ryžius, druską ir prieskonius. Troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Baigkite virti kalakutienos sriubą. Į puodą su mėsa sudėkite daržoves iš keptuvės su grybais ir ryžiais. Į beveik išvirtą sriubą įdėkite česnako. Supilkite pieną ir išmaišykite.
Kategorijos