Publikavimo data: 2024-06-08
Kalakutienos sriuba su vermišeliais
Kalakutienos sriuba su vermišeliais - lengvas ir maistingas pietų patiekalas, idealiai tinkantis dietiniam ar mitybos planui. Vartokite kietųjų kviečių veislių makaronus. Juose gausu virškinamų baltymų, fosforo, magnio, kalio ir daugelio B grupės vitaminų. Kalakutienoje taip pat gausu vitaminų. Be to, jos mėsoje yra minimalus cholesterolio kiekis ir ji gerai virškinama organizme. Jei norite paruošti kuo sveikesnį patiekalą, naudokite kalakutienos filė be odos.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Supilkite vandenį į puodą, sudėkite kalakutienos filė, užvirinkite, nuimkite putas ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Mėsą virkite, kol išvirs, maždaug 30 minučių. Tada mėsą išimkite, atvėsinkite ir susmulkinkite. Sultinį perkoškite per sietelį.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir morkas, kepkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami apie 8 min. Sudėkite bulves, supilkite sultinį ir virkite apie 15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite kepti. Kai daržovės išvirs, į sriubą sudėkite vermišelius ir supjaustytą mėsą. Virkite apie 5 minutes.
Kategorijos