Publikavimo data: 2024-06-12
Kalakutienos taco
Tacos - skanus ir sotus užkandis iš saulėtosios Meksikos. Puikiai tinka vakarėliui ar meksikietiško stiliaus vakarienei. Šis patiekalas pasižymi ryškia skonių palete. Jūsų svečiai jį tikrai įvertins. Paruošti tacos labai paprasta. Svarbiausia pasirinkti tinkamas tortilijas, nes tai yra patiekalo pagrindas. Įdaras gali būti labai įvairus. Šiame recepte siūlome jums paruošti tacos su kalakutienos, morkų ir saldžiųjų paprikų įdaru su klasikiniu jogurtu ir Tabasko padažu.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite nedideliais šiaudeliais arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Kalakutieną supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kalakutieną 5-7 minutes, kol paruduos. Pagal skonį kalakutieną pasūdykite ir pabarstykite pipirais, sudėkite džiovintas žoleles, džiovintą česnaką ir kalakutienos arba vištienos prieskonius. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite jogurtą ir Tabasko padažą.
Žingsnis 6
Tortilijas 1-2 minutes džiovinkite ant sausos keptuvės. Neperdžiovinkite jų, kad sulankstytos nesulūžtų.
Žingsnis 7
Apkeptą duoną perlenkite per pusę ir palikite atvėsti. Kai atvės, jis įgaus galutinę formą. Taco pagrindas paruoštas.
Žingsnis 8
Į tortilijų vidų sudėkite paprikas, morkas ir kalakutieną. Viską užpilkite padažu.
Žingsnis 9
Taco patiekite ant šviežių salotų lapų pagal pageidavimą. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos