Publikavimo data: 2025-08-17
Kaliaropės su bulvių koše ir kiaušiniene
Veganiškas maistas, kuris gali būti skanus.
Žingsnis 1
Nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais kaliaropes. Sudėkite kaliaropes į verdantį pasūdytą vandenį su 1 valgomuoju šaukštu daržovių sultinio ir virkite apie 20-25 minutes. Tada kaliaropes sudėkite į sietelį ir nusunkite verdantį vandenį (400 ml).
Žingsnis 2
Padažui gaminti puode ištirpinkite 1 šaukštą margarino ir sumaišykite su 2 šaukštais miltų.
Įpilkite 400 ml verdančio vandens, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir garstyčiomis ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Pabaigoje įpilkite maždaug 100 ml pieno.
Žingsnis 3
Išvirkite bulves, nusausinkite, įpilkite šiek tiek margarino ir (arba) aliejaus, pagal skonį įpilkite šiek tiek pieno ir sutrinkite. Pagardinkite druska, trupučiu pipirų ir muskato riešutu.
Žingsnis 4
Keptuvėje iškepkite 2 kiaušinius.
Kategorijos