Kalmarai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Kalmarai džiūvėsėliuose

Kepti kalmarai džiūvėsėliuose yra labai populiarus Viduržemio jūros regiono patiekalas. Jį paruošti visai nesudėtinga. Svarbiausia - tinkamai paruošti džiūvėsėlius, o tada kepti kalmarus keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus. Jis turi būti šviesus, bekvapis. Naminis augalinis aliejus šiam tikslui netinka. Apvolioti džiūvėsėliuose kalmarai būna minkšti viduje ir traškūs išorėje. Receptas toks paprastas, kad su užkandžio paruošimu gali susidoroti net pradedančioji šeimininkė.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Pradėkite kepti džiūvėsėliuose keptus kalmarus. Miltus supilkite į gilų dubenį. Suberkite druską ir išmaišykite, kad ji pasiskirstytų. Kalmarų žiedus po vieną panardinkite į miltus. Apverskite juos taip, kad jie visiškai pasidengtų mišiniu. Į atskirą dubenį suberkite 100 g džiūvėsėlių. Paruoštus gabalėlius panardinkite į kiaušinių mišinį ir iš karto apvoliokite kalmarų žiedus džiūvėsėliuose.

Žingsnis 2

Kalmarai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Keptuvėje apkepkite kalmarus. Į verdantį aliejų atsargiai įmeskite džiūvėsėliuose apvoliotus kalmarus. Kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai marinuoti agurkai, česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, sojų padažo patiekalai, terijakio padažo patiekalai, jūsų receptai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, užkandis, per 30 minučių, yra bendrų alergenų., paprastai, marinatai, kalmarų žiedai, užkandžiai su įdaru, užkandžiai

Kategorijos