Publikavimo data: 2024-04-05
Kalmarai džiūvėsėliuose
Kepti kalmarai džiūvėsėliuose yra labai populiarus Viduržemio jūros regiono patiekalas. Jį paruošti visai nesudėtinga. Svarbiausia - tinkamai paruošti džiūvėsėlius, o tada kepti kalmarus keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus. Jis turi būti šviesus, bekvapis. Naminis augalinis aliejus šiam tikslui netinka. Apvolioti džiūvėsėliuose kalmarai būna minkšti viduje ir traškūs išorėje. Receptas toks paprastas, kad su užkandžio paruošimu gali susidoroti net pradedančioji šeimininkė.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti džiūvėsėliuose keptus kalmarus. Miltus supilkite į gilų dubenį. Suberkite druską ir išmaišykite, kad ji pasiskirstytų. Kalmarų žiedus po vieną panardinkite į miltus. Apverskite juos taip, kad jie visiškai pasidengtų mišiniu. Į atskirą dubenį suberkite 100 g džiūvėsėlių. Paruoštus gabalėlius panardinkite į kiaušinių mišinį ir iš karto apvoliokite kalmarų žiedus džiūvėsėliuose.
Žingsnis 2
Keptuvėje apkepkite kalmarus. Į verdantį aliejų atsargiai įmeskite džiūvėsėliuose apvoliotus kalmarus. Kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos