Publikavimo data: 2024-04-02
Kalmarų žiedai grietinėje
Kalmarų žiedai grietinėje - aromatingas ir švelnus patiekalas. Pagal šį receptą paruoštus kalmarus galima naudoti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyro priedą. Jūros gėrybės, troškintos grietinės padaže, skoniu primena keptus grybus. Kalmarai yra puikus visaverčių baltymų šaltinis, todėl jie įtraukiami į aktyvaus gyvenimo būdo žmonių valgiaraštį. Sušaldytos kalmarų skerdenos turi būti be dėmių ir matomų pažeidimų. Ledo plutelė turi būti vientisa - tai rodo produkto šviežumą.
Žingsnis 1
Supjaustykite kalmarus griežinėliais. Atšildytus ir išvalytus kalmarus supjaustykite 1 cm storio žiedais. Pagardinkite druska ir pipirais ir kiekvieną žiedą apvoliokite miltuose.
Žingsnis 2
Apkepkite kalmarus. Įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų ir labai greitai apkepkite kalmarų žiedus iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Sudėkite žiedus į lėkštę ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinės padažą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite 3 minutes toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė kalmarai. Kai svogūnai suminkštės, perkelkite kalmarų žiedus į keptuvę ir užpilkite juos grietine. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 15 minučių troškinkite ant mažos ugnies. Grietinė neleis kalmarams sukietėti.
Kategorijos