Publikavimo data: 2024-04-05
Kepti kalmarų žiedai
Kepti kalmarų žiedai yra gana egzotiškas patiekalas mūsų platumoms. Tačiau virėjai žino, kaip kepti kalmarų žiedus keptuvėje, kad jie išliktų minkšti ir sultingi. Keptų moliuskų gaminimo receptas pasiskolintas iš kinų virtuvės. Kepant kalmarus būtina laikytis taisyklės - karštoje temperatūroje jie turi būti apdorojami ne ilgiau kaip porą minučių. Priešingu atveju kalmarų mėsa taps kieta. Rinkdamiesi šaldytus kalmarus atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir vientisumą.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Supjaustykite kalmarus 5-7 mm pločio žiedais. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite kalmarų žiedus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Į aliejų suberkite tarkuotą česnaką. Keptuvėje apkepkite kalmarų žiedus. Vanduo išgaruos per 2-3 minutes, ugnis turi būti aukštesnė nei vidutinė. Pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite kalmarus ir kepkite dar 1-2 minutes. Supilkite prieskonių padažą, tolygiai paskirstykite jį ant kalmarų žiedų. Išjunkite ugnį.
Kategorijos