Publikavimo data: 2024-04-05
Kalmarų žiedai tešloje
Kalmarų žiedai tešloje - puikus užkandis jūros gėrybių mėgėjams. Kad kalmarų žiedai namuose būtų tokie kaip restorane, reikia prisiminti vieną svarbią taisyklę: neperkepkite kalmarų mėsos, kitaip ji taps guminė. Prieš gamindami šaldytus kalmarus, visiškai juos atitirpinkite. Traškus užkandis kepamas keptuvėje miltinėje tešloje. Prieš kepdami kalmarų žiedus apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus ir tešlą. Išvalytus kalmarus supjaustykite maždaug 5 mm storio žiedais. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, pipirus, miltus, kiaušinį ir vandenį. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti gana skysta. Tirštumą reguliuokite miltais ir vandeniu. Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 2
Apkepkite kalmarų žiedus. Į gilią trijų pirštų gylio keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Žiedus pamerkite į tešlą ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keletą šių žiedų dėkite į karštą aliejų. Kepkite apie 2 minutes. Neperkepkite, nes kalmarai bus labai kieti. Iškeptus žiedus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Kategorijos