Kalmarų žiedai tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Kalmarų žiedai tešloje

Kalmarų žiedai tešloje - puikus užkandis jūros gėrybių mėgėjams. Kad kalmarų žiedai namuose būtų tokie kaip restorane, reikia prisiminti vieną svarbią taisyklę: neperkepkite kalmarų mėsos, kitaip ji taps guminė. Prieš gamindami šaldytus kalmarus, visiškai juos atitirpinkite. Traškus užkandis kepamas keptuvėje miltinėje tešloje. Prieš kepdami kalmarų žiedus apvoliokite džiūvėsėliuose.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarų žiedai tešloje Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus ir tešlą. Išvalytus kalmarus supjaustykite maždaug 5 mm storio žiedais. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, pipirus, miltus, kiaušinį ir vandenį. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti gana skysta. Tirštumą reguliuokite miltais ir vandeniu. Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius.

Žingsnis 2

Kalmarų žiedai tešloje Žingsnis 2
Apkepkite kalmarų žiedus. Į gilią trijų pirštų gylio keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Žiedus pamerkite į tešlą ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keletą šių žiedų dėkite į karštą aliejų. Kepkite apie 2 minutes. Neperkepkite, nes kalmarai bus labai kieti. Iškeptus žiedus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos