Publikavimo data: 2024-04-05
Kepti kalmarų žiedai
Kepti kalmarų žiedai - nepaprastai skanus traškus jūros gėrybių patiekalas. Kalmarų kepimas apvoliojant džiūvėsėliuose pasiskolintas iš kinų virtuvės receptų. Jūros artumas ir jūros gyvių gausa leidžia Dangaus imperijos gyventojams eksperimentuoti virtuvėje. Kalmarų kepimas apvoliojant tešloje trunka kelias minutes. Tam kalmarų žiedai dedami į karštą augalinį aliejų. Keptuvėje apskrudę pūkuoti kalmarų žiedai bus puikus užkandis jūros gėrybių mėgėjams.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kalmarų skerdenas supjaustykite 1-2 cm pločio žiedais. Supjaustytus kalmarus sudėkite į gilų dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Išspauskite pusės citrinos sultis. Išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje lengvai įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus į marinuotus kalmarus ir išmaišykite. Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Iškepkite kalmarų žiedus. Jei turite oro keptuvę, naudokite ją. Kitas būdas - gili keptuvė su dideliu kiekiu augalinio aliejaus. Paimkite kalmaro žiedą, pamerkite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į karštą aliejų. Taip darykite su visa kalmarų žiedų partija. Kepkite ne ilgiau kaip 2 minutes. Iškeptus žiedus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Kategorijos