Kepti kalmarų žiedai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Kepti kalmarų žiedai

Kepti kalmarų žiedai - nepaprastai skanus traškus jūros gėrybių patiekalas. Kalmarų kepimas apvoliojant džiūvėsėliuose pasiskolintas iš kinų virtuvės receptų. Jūros artumas ir jūros gyvių gausa leidžia Dangaus imperijos gyventojams eksperimentuoti virtuvėje. Kalmarų kepimas apvoliojant tešloje trunka kelias minutes. Tam kalmarų žiedai dedami į karštą augalinį aliejų. Keptuvėje apskrudę pūkuoti kalmarų žiedai bus puikus užkandis jūros gėrybių mėgėjams.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti kalmarų žiedai Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kalmarų skerdenas supjaustykite 1-2 cm pločio žiedais. Supjaustytus kalmarus sudėkite į gilų dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Išspauskite pusės citrinos sultis. Išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepti kalmarų žiedai Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje lengvai įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus į marinuotus kalmarus ir išmaišykite. Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius.

Žingsnis 3

Kepti kalmarų žiedai Žingsnis 3
Iškepkite kalmarų žiedus. Jei turite oro keptuvę, naudokite ją. Kitas būdas - gili keptuvė su dideliu kiekiu augalinio aliejaus. Paimkite kalmaro žiedą, pamerkite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į karštą aliejų. Taip darykite su visa kalmarų žiedų partija. Kepkite ne ilgiau kaip 2 minutes. Iškeptus žiedus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos