Publikavimo data: 2024-09-17
Kalmarai, įdaryti baltaisiais ryžiais ir kiaušiniu
Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniu, yra labai sotus ir skanus patiekalas. Šiam receptui geriau tinka apvaliagrūdžiai ryžiai, bet galite naudoti ir kitų rūšių ryžius, pavyzdžiui, ilgagrūdžius, vidutinių grūdų, raudonuosius ar ruduosius. Svarbiausia - atsižvelkite į vandens kiekį ir virimo laiką, nes jie gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos ryžių rūšies. Rinkdamiesi kalmarus atkreipkite dėmesį į mėsą: ji turi būti šviesios kreminės spalvos. Tai reiškia, kad kalmarai laikymo metu neatšalo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Supjaustykite virtus kiaušinius kubeliais. Smulkiai supjaustykite krapus. Dubenyje sumaišykite ryžius, virtus kiaušinius ir krapus. Į likusius ingredientus įmuškite žalią kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Įdarykite kalmarus. Gauta mase sandariai pripildykite kalmarų skerdenas. Įdarytus kalmarus sudėkite į keptuvę, supilkite grietinę ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Kai padažas užvirs, atsargiai apverskite įdarytus kalmarus į kitą pusę ir troškinkite 2 minutes.
Kategorijos