Publikavimo data: 2024-04-05
Kalmarai, įdaryti grybais
Kalmarus, įdarytus grybais, lengva paruošti. Šių vertingų jūros gėrybių skerdenos viduje yra tuščiavidurės, todėl jas įdaryti labai paprasta. Gaminimą sudaro trys etapai - kalmarų valymas, įdaro formavimas ir kimšimas. Belieka tik iškepti orkaitėje, o tada mėgautis aromatingu ir maistingu patiekalu. Šiam receptui geriau rinktis šviežius, o ne šaldytus kalmarus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje su sviestu 10 minučių pakepinkite svogūnus ir grybus. Sudėkite virtus kiaušinius, žaliuosius svogūnus, sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Įdarykite kalmarų skerdenas įdaru. Skylučių galus sutvirtinkite dantų krapštukais. Kiekvieno kalmaro viršų aptepkite majonezu. Kepkite patiekalą iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Kategorijos