Kalmarai, įdaryti grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Kalmarai, įdaryti grybais

Kalmarus, įdarytus grybais, lengva paruošti. Šių vertingų jūros gėrybių skerdenos viduje yra tuščiavidurės, todėl jas įdaryti labai paprasta. Gaminimą sudaro trys etapai - kalmarų valymas, įdaro formavimas ir kimšimas. Belieka tik iškepti orkaitėje, o tada mėgautis aromatingu ir maistingu patiekalu. Šiam receptui geriau rinktis šviežius, o ne šaldytus kalmarus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarai, įdaryti grybais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje su sviestu 10 minučių pakepinkite svogūnus ir grybus. Sudėkite virtus kiaušinius, žaliuosius svogūnus, sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Kalmarai, įdaryti grybais Žingsnis 2
Įdarykite kalmarų skerdenas įdaru. Skylučių galus sutvirtinkite dantų krapštukais. Kiekvieno kalmaro viršų aptepkite majonezu. Kepkite patiekalą iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos